Ελαιόλαδα

Το ελαιόλαδο, ως βασικό είδος διατροφής του ανθρώπου, έχει αποδειχθεί ότι παρέχει πολλαπλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι ευεργετικές του ιδιότητες στο καρδιοαγγειακό σύστημα, η θωράκιση του οργανισμού έναντι του καρκίνου, η διατήρηση της χοληστερίνης σε χαμηλά επίπεδα είναι μερικά μόνο από τα αποδεδειγμένα, μετά από επιστημονικές μελέτες, ευεργετήματά του. Η Ελλάδα, χάρη στο κατάλληλο κλίμα και έδαφος, αλλά και στη μεγάλη ηλιοφάνειά της, προσφέρει ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια ελιάς εξαιρετικού αρώματος και γεύσης. Για το λόγο αυτό, το 75% της ελληνικής παραγωγής ελαιολάδου είναι αρίστης ποιότητας (εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο).

Η Μύλοι Σόγιας προσφέρει τα εξής προϊόντα στην κατηγορία αυτή:

  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Ραφινέ Ελαιόλαδο
  • Ραφινέ Πυρηνέλαιο

Τα παραπάνω προϊόντα διατίθενται χύμα, σε βαρέλια των 200 κιλών και σε παλετοδεξαμενες του 1 μετρικού τόνου. Διακινούνται με φορτηγά, τρένα και πλοία.

Η παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου σε ετήσια βάση αγγίζει τα 3 εκατομμύρια τόνους. Ο μεγαλύτερος παραγωγός ελαιόλαδου είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που παράγει περίπου τα 2/3 της παγκόσμιας παραγωγής. Η Ελλάδα είναι η τρίτη σε σειρά χώρα παγκοσμίως (μετά την Ισπανία και την Ιταλία) με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Η ΜΥΛΟΙ ΣΟΓΙΑΣ, στα πλαίσια των στρατηγικών της επιλογών για την είσοδό της στην αγορά των καταναλωτικών προϊόντων και του λιανικού εμπορίου, δημιούργησε το 2000 την εταιρεία «Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια Α.Ε.». Οι δραστηριότητες της νέας εταιρείας είναι η τυποποίηση και συσκευασία ελαιολάδου, σπορελαίων, αλλά και συναφών delicatessen προϊόντων (ελιές, πάστα ελιάς, αρωματικό ελαιόλαδο, λιαστή ντομάτα και βαλσάμικο ξύδι). Αξίζει να σημειωθεί ότι τα «Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια Α.Ε.» είναι η πρώτη εταιρεία τυποποίησης ελαιολάδου, που με γνώμονα την υγιεινή και την ασφαλή συντήρηση των προϊόντων της, προώθησε στην ελληνική αγορά την γυάλινη συσκευασία. Με περισσότερα από 50 προϊόντα σήμερα, η Εταιρεία τροφοδοτεί την ελληνική, αλλά και τη διεθνή αγορά με εξαγωγές σε Ευρώπη, Αμερική, Ιαπωνία, Κίνα κ.α. Η εταιρεία «Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια Α.Ε.» ακολουθεί το όραμα της μητρικής «Μύλοι Σόγιας Α.Ε» για σταθερά υψηλή ποιότητα με έμφαση πάντα στο εθνικό μας προϊόν, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.