Ιστορία

Η εταιρεία «Μύλοι Σόγιας Α.Ε.» συμπλήρωσε αισίως σαράντα πέντε χρόνια συνεχούς ανοδικής πορείας. Από την ίδρυσή της, το 1970, μέχρι σήμερα, η διαδρομή της χαρακτηρίζεται από διαρκή προσπάθεια για βελτίωση και πρόοδο.

1950 Δύο πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, ο Ηλίας Ηλιάδης και ο Αριστοτέλης Οφλούδης, έμπειροι στο χώρο των δημητριακών, ιδρύουν στη Θεσσαλονίκη την εταιρεία «Ελαιουργία & Βαμβακουργία Θεσσαλονίκης», μία από τις μεγαλύτερες του κλάδου, που γρήγορα καταξιώνεται τόσο στην Ελληνική, όσο και στη διεθνή αγορά.

1970 Είκοσι χρόνια αργότερα, πετυχημένοι πλέον επιχειρηματίες, αντιλαμβάνονται εγκαίρως τις απαιτήσεις της αγοράς και ιδρύουν την πρώτη βιομηχανία επεξεργασίας σογιοσπόρου στην Ελλάδα, με την επωνυμία «Μύλοι Σόγας Α.Ε.».

1974 Εγκαινιάζεται η λειτουργία του εργοστασίου της Εταιρείας στην περιοχή Καλαμάκι Κορινθίας, με υπερσύγχρονες λιμενικές εγκαταστάσεις. Από τότε αρχίζει η ομαλή τροφοδοσία της Ελληνικής κτηνοτροφίας με σογιάλευρο.

1988 Η Μαρίνα Οφλούδη – Γιαβρόγλου, κόρη του Αριστοτέλη Οφλούδη αναλαμβάνει τη διοίκηση ως Διευθύνουσα Σύμβουλος. Η εταιρεία αρχίζει την τυποποίηση και διάθεση στην ελληνική και διεθνή αγορά του συσκευασμένου σογιελαίου με την επωνυμία “το Λαμπερό”, το πρώτο από την οικογένεια σπορελαίων της εταιρείας.

1990 Η ΜΥΛΟΙ ΣΟΓΙΑΣ διευρύνει τις δραστηριότητές της προσθέτοντας στον κατάλογο των προϊόντων της και άλλα σπορέλαια (αραβοσιτέλαιο, ηλιέλαιο), αλλά και δημητριακά (καλαμπόκι, σιτάρι, κριθάρι, βρώμη κ.α).

1991 Ολοκληρώνεται και εγκαινιάζεται η λειτουργία της μονάδας ξήρανσης και αποθήκευσης καλαμποκιού στο Χρυσοχώρι Καβάλας.

1997 Ο διεθνής οργανισμός πιστοποίησης TUV AUSTRIA πιστοποιεί την ανάπτυξη και εφαρμογή του συστήματος διασφάλισης ποιότητας για όλους τους τομείς παραγωγής και εμπορίας της εταιρείας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 9002.

2000 Η ΜΥΛΟΙ ΣΟΓΙΑΣ εξαγοράζει εταιρεία ελαιολάδου και την μετονομάζει σε «Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια Α.Ε.» (H.F.O.). Η νέα εταιρεία δραστηριοποιείται στα συσκευασμένα ελαιόλαδα, σπορέλαια αλλά και σε είδη delicatessen.

2002 Η TUV AUSTRIA πιστοποιεί την ανάπτυξη και εφαρμογή συστήματος ασφάλειας των τροφίμων με Ανάλυση Κινδύνων & Έλεγχο Κρίσιμων Σημείων (HACCP).

2005 Ολοκληρώνεται στη Νεοχωρούδα της Θεσσαλονίκης η νέα επένδυση, που αφορά μονάδα συγκέντρωσης, αποθήκευσης και διάθεσης δημητριακών, αλεύρων και ελαίων.

2006 Δημιουργείται θυγατρική εταιρεία συλλογής και διάθεσης αγροτικών προϊόντων στη Βουλγαρία με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.

2008 Τίθεται σε λειτουργία στο Σουσάκι Αγίων Θεοδώρων υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής βιοντίζελ.

ΣΗΜΕΡΑ η ΜΥΛΟΙ ΣΟΓΙΑΣ αποτελεί σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα της Ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και ζωοτροφών, με διακρίσεις στο παραγωγικό και εμπορικό επίπεδο και επιδόσεις που την κατατάσσουν στις κορυφαίες βιομηχανίες της χώρας.

Image
Image
Image
Image